ASSMB

Blog Details

  • ASSMB
  • Media
  • ASSMB ȘI DSU ÎȘI UNESC FORȚELE PENTRU A PREGĂTI ELEVII DIN BUCUREȘTI ÎN FOLOSIREA TEHNICILOR DE ACORDARE A PRIMULUI AJUTOR

Colaborarea vizează și perfecționarea pregătirii profesionale continue a personalului medical din cadrl Rețelei de Medicină scolară

ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.) și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (D.S.U.) au încheiat astăzi un protocol de colaborare, valabil pentru o perioadă de 5 ani, care vizează creșterea nivelului de pregătire al elevilor cu privire la modul de comportare și acțiune în cazul situațiilor de urgență, în special al celor determinate de urgențe medicale.

De asemenea, se urmărește și perfecționarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susținerea, de către specialiștii în medicină de urgență ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor și asistenților din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB.

Din partea ASSMB, la ceremonia de semnare au participat directorul general, Cristian PLUTĂ, și directorul general adjunct, Oana SIVACHE, iar din partea DSU documentul a fost semnat de șeful instituției, Dr. Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Departamentul pentru Situații de Urgență va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență care, prin susținerea unor demonstrații și instruiri teoretice și practice, precum și prin material documentar și suport de specialitate, va instrui elevii bucureșteni, dar și cadrele medicale din Rețeaua de Medicină Școlară a Primăriei Capitalei.

În perspectivă, se are în vedere extinderea colaborării și în ceea ce privește perfecționarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, pe linia reacției în cazul situațiilor de urgență și creșterii siguranței pacienților.

„𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑎̂𝑛𝑡𝑎𝑡̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑚𝑎𝑟ă𝑚 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑜 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒 𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑛 𝑙𝑢𝑛𝑔 𝑐𝑢 𝐷𝑆𝑈, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑎̆𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑔𝑟𝑎𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑎 𝑒𝑙𝑒𝑣𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑡 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑑𝑖𝑛 𝑀𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐴𝑆𝑆𝑀𝐵. 𝐶𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑒𝑡𝑜𝑑𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠̦𝑖 𝑡𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑜𝑟𝑑𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑜𝑟 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑠𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑚𝑒𝑑𝑖c𝑎𝑙𝑎̆, 𝑖𝑎𝑟 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑙𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑓𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑖 𝐷𝑆𝑈 𝑖̂𝑖 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑣𝑖𝑒𝑡̦𝑖” – Oana SIVACHE, director general adjunct al ASSMB.

Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Selectati limba dorita

Ne gasiti pe:

Contact

Vineri: 8:00 - 14:00
Sector 4, București