Skip to main content
“Am luat 30 kg in sarcina, simteam ca nu mai pot!” ”Ati discutat cu un specialist?” “Nu, am crezut ca pot controla, dar nu am putut!”
“Cate kg a avut copilul la nastere?” “S-a nascut mare, peste 4 kg!” “V-a explicat cineva care sunt pasii urmatori? Atunci cand greutatea copilului este peste 4 kg?”
“Nu, nu mai stiu, eram bulversata, primul copil, stiti cum e.” “Va inteleg, am si eu 4, dar eu sunt tatal, alta perspectiva.” Zambeste…
Studiile au aratat ca exista o relatie intre microbiota si obezitatea femeii in timpul sarcinii. Nutritia adaptata femeii insarcinate, numarul de kg potrivit in sarcina, ca si suplimentarea cu probiotic pe toata durata sarcinii poate preveni diabetul gestational si reduce riscul de obezitate. Totodata, pe termen lung, asocierea probiotic&nutritie adaptata reduce riscul aparitiei alergiilor sau intolerantelor alimentare la copii, riscul de obezitate in mica copilarie, ca si riscul de obezitate al mamei.
In clinica folosim combinatia Lactobacilus si Bifidobacterium lactis!
“Vreau sa dau jos kg, parca nu mai am nici o speranta! Am terminat alaptarea si am vorbit cu o mamica care a slabit cu dvs.” “Ce brneficii o sa va aduca scaderea in greutate, intreb?”
Dupa cateva momente de gandire, cu lacrimi in ochi, doamna raspunde: “vreau sa fiu un model sanatos pentru fetita mea!”
Felicitari! Ce poate motiva mai mult o mama! In fapt, relatia cu mancarea reprezinta cauza excesului ponderal si nu mancatul in sine. Mancam pentru a avea energie, a functiona bine si …de placere. Emotia este cea care ne duce pe sus parca catre frigider si alegerile nepotrivite, unde mai pui oboseala! Nu e usor, nu e usor deloc!
Astazi minus 12 kg si drumul continua!
Felicitari doamnei pentru putere si curaj!

Leave a Reply

RomanianEnglishGerman