Skip to main content
Declarativ, vrem să slăbim. „Da, să trăiți, no questions asked, doar spuneți-mi ce să fac!” Cam așa e când ajungem în cabinetul nutriționistului. Ia tabelul și formula și baftă cât te țin curelele. Dar dacă cumva, așa, pe dinăuntru, în sub-sub-subconștient, de fapt ne e frică să slăbim?
Știm că suuună… de la nebuni. Adică te iei, te duci, dai o căruță de bani, te chinui o săptămână, o lună, trei, haaai șase. Băăăi, te-ai chinuit și ai slăbit!
Și te oprești…
Și se pun la loc… 𝑢̲𝑛̲𝑢̲,̲ 𝑑̲𝑜̲𝑢̲𝑎̲,̲ 𝑐̲𝑖̲𝑛̲𝑐̲𝑖̲,̲ 𝑛̲𝑜̲𝑢̲𝑎̲
Dar parcă nu mai e așa rău ca înainte. Parcă nu mai doare ca prima oară, nu?
Drumul înapoi spre +kg e 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭. Acolo e familiarul. Chiar dacă e cum e, măcar îl știi, vă știți, been there done that. Ați mers mână-n mână și ce să vezi, n-ai murit. Lumea nu s-a sfârșit la XX kg.
Drumul spre -kg e ăla necunoscut și cu senzații super dubioase. Nu știi dacă să ai încredere în cifrele de pe cântar, în imaginea din oglindă sau în pozele în care apari… pe la alții. E un drum plin de emoții puternice și întrebări care îți dau KO în fața frigiderului.
Dacă oricum mă îngraș la loc❓
Dacă o să-mi atârne diverse❓
Dacă n-o să mă pot bucura de nimic și-o să rămân blocată în numărat de calorii toată viața❓
Dacă nu o să-mi placă de mine nici așa❓
Dacă cumva pierderea kilogramelor se simte la început ca un high și apoi tot mai mult ca o pierdere❓Oare asta ne blochează și ne aduce înapoi?
#gânduri de pe drumul de la VREAU la POT… nebune și normale în același timp, ne-a lămurit Dr. Florin Ioan Balanica. Pentru că în realitate ce urmărim fiecare dintre noi nu e slăbitul, ci consecința slăbitului.👇
Să fiu IUBIT(Ă)! 𝐋͢𝐢͢𝐬͢𝐭͢𝐚͢ 𝐩͢𝐨͢𝐚͢𝐭͢𝐞͢ 𝐜͢𝐨͢𝐧͢𝐭͢𝐢͢𝐧͢𝐮͢𝐚͢ Tu cei ai adăuga?

Leave a Reply

RomanianEnglishGerman