Skip to main content
“Domnule Doctor, am fost la clinica X si am slabit, s-a terminat abonamentul si am luat la loc kg, mai apoi am fost la clinica Y si tot asa s-a intamplat. Ce sa fac sa slabesc si sa nu mai ma iau la loc kg pierdute?”
Intrebarea de mai sus o aud de la majoritatea covarsitoare a pacientilor care vin in clinica. Oamenii aleg dietele, crezand ca acestea ii ajuta sa scada in greutate sanatos si ca vor putea mentine rezultatele pe termen lung. Este firesc, informatiile publice sunt tentante, contradictorii, prea multe si centrate pe ceea ce omul vrea sa auda, mai putin pe ceea ce stiinta a dezvaluit si poate ajuta pacientul. Oricine poate sa scada in greutate cu orice dieta! Dar, stiti de ce? Pentru ca a produs o schimbare si nu pentru ca acea dieta functioneaza pentru acea persoana. Dietele nu pot fi personalizate si nu isi propun rezultate pe termen lung.
Cei mai multi pacienti care ajung in clinicile mele, o fac dupa mai multe incercari cu diferite diete care, ori au functionat pentru cineva apropiat, ori au avut pretul pe care persoana respectiva a decis sa-l investeasca in propria sanatate!
Obezitatea este o boala si o problema de aspect, iar abordarea acestei boli este Terapia medicala nutritionala si nu numai scaderea in greutate. O boala este tratata de catre specialist, asa cum tratam bolile cardiovasculare, sau guta, sau pneumonia. Dietele pe termen scurt, fara supraveghere medicala si abordare psihonutritionala a cauzei, nu pot functiona si afecteaza pe termen lung starea de sanatate conform studiilor.
Putem alege intre a avea multiple incercari de diete pe termen scurt si cu revenire la greutatea initiala sau chiar mai mult si schimbarea rutinelor care duc la tratarea cauzelor obezitatii si implicit controlul individual al starii de sanatate!
Dragii mei, voi sunteti in controlul starii voastre de sanatate si voi alegeti ce este mai bine! Noi specialistii va suntem alaturi cu toata stiinta si buna credinta pe care o avem pentru a va ajuta sa atingeti obiectivul!

Leave a Reply

RomanianEnglishGerman